NL
:

Functionele hergroepering

Functionele hergroepering
25/04/2018
De functionele hergroepering is een synthese, volgens hun functionele toewijzing, van de uitgaven van de verschillende entiteiten van de centrale overheid en van de openbare eenheden die behoren tot de consolidatieperimeter van deze entiteiten volgens de lijst van de eenheden van de overheidssector gepubliceerd door het Instituut voor de Nationale Rekeningen. De perimeter die wordt gedekt door de functionele hergroepering is dus exact dezelfde als die gedekt door de economische hergroepering maar de functionele hergroepering is alleen van toepassing op de uitgaven terwijl de economische hergroepering van toepassing is op de uitgaven en de ontvangsten.
 
De functionele classificatie die vandaag door alle entiteiten van de centrale overheid wordt gebruikt (federale overheid, Gewesten, Gemeenschappen en Gemeenschapscommissies) is de classificatie COFOG 1998.
 
De functionele hergroepering van elke entiteit van de centrale overheid wordt opgenomen in het jaarverslag van de Algemene Gegevensbank.


 
 
|  Jobs  |  Contact  |  Privacy  | ©  2018  Belgische Federale Overheidsdiensten