NL
:

Economische hergroepering

Economische hergroepering
25/04/2018
De economische hergroepering is een synthese, volgens hun economische aard, van de begrotingsverrichtingen van de verschillende entiteiten van de centrale overheid en van de openbare eenheden die behoren tot de consolidatieperimeter van deze entiteiten volgens de lijst van de eenheden van de overheidssector gepubliceerd door het Instituut voor de Nationale Rekeningen.
 
De economische hergroepering dient voor het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) als basis om de begrotingsverrichtingen van elke entiteit te integreren in de overheidsrekening. Het saldo van de economische hergroepering van elke entiteit (Working Balance genaamd) zal het saldo zijn op basis waarvan het INR zal werken om het ESR-saldo op te stellen van elke entiteit.
 
De economische classificatie werd bijgewerkt in maart 2017 om rekening te houden met de impact van de overstap naar het ESR 2010.
De economische classificatie die vandaag door alle entiteiten van de centrale overheid wordt gebruikt (federale overheid, Gewesten, Gemeenschappen en Gemeenschapscommissies) is dus de versie van januari 2020
 
De economische hergroepering van elke entiteit van de centrale overheid wordt opgenomen in het jaarverslag van de Algemene Gegevensbank.


 
 
 

 


 
|  Jobs  |  Contact  |  Privacy  | ©  2018  Belgische Federale Overheidsdiensten